In de ggz is een balans tussen klachtgerichte en welbevindengerichte behandelvormen essentieel. Dit boek pleit voor een geïntegreerde benadering waarin professionals niet alleen werken aan het verminderen van symptomen, maar ook aan het versterken van het welbevinden van cliënten. Het gaat hierbij om aspecten zoals eigenwaarde, betekenisvolle activiteiten en het opbouwen van positieve relaties.
Welbevindengerichte behandelingen bieden cliënten met blijvende psychische kwetsbaarheden de mogelijkheid om grip te krijgen op hun leven. Door naast klachtgerichte therapieën ook aandacht te besteden aan positieve gezondheid, ontstaat ruimte voor een duurzaam herstelproces. Dit boek biedt daarbij wetenschappelijk onderbouwde inzichten vanuit de positieve psychologie en welbevindentherapieën, aangevuld met praktijkgerichte toepassingen.
Dit boek bevat direct toepasbare handvatten, zoals meetinstrumenten, casuïstiek, draaiboeken en protocollen. Deze tools ondersteunen een effectieve implementatie van welbevindengerichte interventies in uiteenlopende settings en voor diverse doelgroepen. Of je nu werkt in een klinische setting, een praktijk aan huis hebt, of een rol speelt in beleidsontwikkeling binnen de ggz, dit boek biedt waardevolle inzichten en praktische hulpmiddelen voor een gebalanceerde zorgverlening waarin zowel klachtenreductie als welbevinden centraal staan.
You need a business account to order this product. You are currently logged in with the email address: .
Would you like to use this email address for your business account?
Use a different email address for business account Use current email address for business account