Bij het opzetten en uitvoeren van rechtswetenschappelijk onderzoek is de onderzoeker gebonden aan verschillende eisen en integriteitsnormen. Het onderzoek moet zo worden opgezet dat het de onderzoeker in staat stelt om iets toe te voegen aan de bestaande academische kennis, om het onderzoek uit te voeren zonder invloeden van buitenaf en om tot geloofwaardige conclusies te komen.
In dit boek worden – redenerend vanuit de eisen en normen die gelden bij het uitvoeren van rechtswetenschappelijk onderzoek – richtlijnen geformuleerd met betrekking tot de verschillende fasen van het onderzoeksproces: het selecteren van een onderzoeksthema, het in kaart brengen van de bestaande kennis op dat thema, het formuleren van een academische onderzoeksvraag, het construeren van een theoretisch kader, het ontwikkelen van een geschikte onderzoeksmethode en het uitvoeren van het onderzoek. Daarmee is het boek van belang voor eenieder die een juridische bachelor- of masterthesis, dissertatie of ander academisch onderzoeksproject opzet en uitvoert.
Gijs van Dijck is hoogleraar privaatrecht aan de Universiteit van Maastricht. Marnix Snel is onderwijsdirecteur van de Faculteit Rechtsgeleerdheid van de Radboud Universiteit. Thomas van Golen is wetgevingsjurist bij het ministerie van Financiën. Alle drie hebben zij ruime ervaring in het opzetten en doceren van cursussen over de methoden van rechtswetenschappelijk onderzoek.
You need a business account to order this product. You are currently logged in with the email address: .
Would you like to use this email address for your business account?
Use a different email address for business account Use current email address for business account